Nieuws

Zakelijke Open Dag MTB Maastricht | 8-6-2023

Op donderdag 8 juni hadden we een grote groep zakelijke relaties en partners van IMMENS Maastricht te gast op onze zakelijke open dag. Dagvoorzitter Vivian Lataster ging in gesprek met directeur Marcel Jöris die ons meenam in de ontwikkeling van MTB Maastricht gedurende de afgelopen 70 jaar. MTB biedt inmiddels niet alleen een arbeidsplek aan vele mensen, maar draagt ook in belangrijke mate bij aan hun opleiding en ontwikkeling in brede maatschappelijke zin. Hoe waardevol dat is zagen de gasten tijdens de rondleiding. Iedereen mocht een kijkje nemen op de diverse werkplekken en werd overal ontvangen door trotse en enthousiaste medewerkers.

Na de rondleiding gaf projectcoördinator Social Development Goals Dominique Selier ons een inkijkje in het project dat zij samen met een aantal collega-studenten van de universiteit bij MTB uitvoert. Hierbij staat het doorontwikkelen van de duurzaamheidsdoelen maar bovenal het in de praktijk brengen daarvan centraal. Tijdens de bijeenkomst werd het nieuwe platform Goed dat je meewerkt! gelanceerd. De aanwezige ondernemers werden uitgenodigd om zich bij dit mooie initiatief aan te sluiten. Kijk voor meer informatie op goeddatjemeewerkt.nl of neem contact op met Roger Smeets van MTB.

Het programma werd afgesloten met het indrukwekkende verhaal van keynotespreker Niek van den Adel. Bij een ongeval op 28-jarige leeftijd liep hij een hoge dwarslaesie op. Na een helse periode van fysieke en mentale pijn wist Niek deze traumatische gebeurtenis om te buigen naar kracht. Tijdens zijn betoog over hoe we allemaal een stukje veerkracht in ons leven van alledag in kunnen bouwen kon je een speld horen vallen.

Aansluitend was het tijd voor een zeer gezellige en goed verzorgde barbecue waarbij de medewerkers van HalR van MTB zich wederom van hun beste kant lieten zien. Met een heerlijk doosje bonbons van Olivers Specialiteiten, maar bovenal met nieuwe inzichten en stof tot nadenken ging iedereen tevreden huiswaarts.

Deel dit verhaal

Bekijk ook:

Menu