Nieuws

Samenwerken is vermenigvuldigen

Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen.

 

Krachtenbundeling Annex, MTB, Podium24 en Sociale Zaken Maastricht Heuvelland werpt vruchten af.

 

Het aantal succesvolle bemiddelingen in 2021 binnen een specifieke groep moeilijk plaatsbare kandidaten spreekt boekdelen; maar liefst 24 kandidaten die geen werk konden vinden omdat ze ofwel (te) hoog opgeleid zijn, ofwel de taal niet spreken, hebben inmiddels een baan. Door de intensieve samenwerking van Annex, MTB, Podium24 en Sociale Zaken Maastricht Heuvelland (SZMH) hebben de kandidaten de hulp gekregen die nodig was om hun kans op de arbeidsmarkt te verzilveren. Conclusie; alles wat je aandacht geeft, groeit en ‘focus’ is het sleutelwoord.

 

Zelfs in de huidige arbeidsmarkt, met meer vacatures dan kandidaten, zijn er nog altijd veel mensen die arbeidsfit zijn en ook graag wíllen werken, maar die geen kans krijgen omdat ze overgekwalificeerd zijn of de taal onvoldoende beheersen. Annex, MTB, Podium24 en Sociale Zaken Maastricht Heuvelland besloten om te focussen op deze specifieke doelgroep en een samenwerking te initiëren, waarbij iedere partner precies dat kan doen waar de kracht ligt.

Het traject in een notendop; een kandidaat meldt zich normaliter bij SZMH voor een bijstandsuitkering. Er volgt een doorverwijzing naar Annex, waar middels diverse tools onderzocht wordt waar het talent en de interesses van de kandidaat liggen. Denk hierbij aan praktijk-observaties om de medische en psychische belastbaarheid in kaart te brengen, testen zoals een AMN-test, sollicitatietrainingen enzovoorts. Bij MTB wordt vervolgens de ruimte gecreëerd om dat talent verder te ontdekken en werkervaring op te doen. De grote variatie aan bedrijven en bedrijfsactiviteiten onder de vlag van MTB maakt dat er een enorme verscheidenheid aan leerwerktrajecten kan worden aangeboden.

Vanaf de start van dit leer-werktraject wordt Podium24 ingeschakeld en betrokken bij de voortgang. Podium24 is dé dienstverlener in arbeidsmarktprojecten, re-integratie, detacheren en uitzenden voor de regio Maastricht-Heuvelland. Een Recruiter van Podium24 gaat vervolgens op zoek naar een baan die goed aansluit bij de interesses en competenties van de kandidaat. Sociale Zaken Maastricht Heuvelland, in feite de opdrachtgever, blijft gedurende het gehele traject betrokken en ondersteunt, adviseert en faciliteert waar nodig. Denk aan het bijdragen in een oplossing voor een vervoersprobleem, kinderopvang of anderszins.

Tot dusver zijn dit jaar 23 mensen met een taalprobleem gestart met voorgaand traject en daarvan hebben inmiddels 17 mensen een duurzame baan gevonden. In de categorie ‘hoog opgeleid’ zijn inmiddels 16 mensen gestart, waarvan er nu 7 aan het werk zijn.

Bent u consulent en denkt u dat een cliënt gebaat zou zijn bij bovenstaande aanpak, aarzel niet om SZMH te contacteren (T. 14 043). Bent u werkgever en ziet u binnen uw organisatie mogelijkheden voor één of meerdere kandidaten? De collega’s van Podium24 (043-3506070) gaan graag met u in gesprek. 

 

Wilt u meer weten over het Leerwerkbedrijf van MTB? Klik hier.

Deel dit verhaal

Bekijk ook:

Menu