Nieuws

Kruip in de huid van

Consulenten van Sociale Zaken Maastricht – Heuvelland konden een dagdeel aan den lijve ondervinden wat het is om te werken met een bosmaaier of bladblazer.

OOR-project

Op uitnodiging van initiatiefnemer ANNEX (diagnostisch centrum en samenwerkingspartner van MTB) werd een groep consulenten geïnformeerd over het zogenaamde OOR-project. Aan dit Onderhoud Openbare Ruimte project wordt, in het kader van maatschappelijke participatie, kandidaten additioneel werk aangeboden. De werkzaamheden maken onderdeel uit van een traject naar een zo regulier mogelijke baan.

Het doel van het bezoek was om consulenten de kans te bieden zelf te ervaren wat ze hun cliënten aanbieden bij de start van een traject. Natuurlijk werden de bezoekers geïnstrueerd over de persoonlijke beschermingsmiddelen en de wijze waarop gereedschap wordt gedragen. Dat blijkt dan helemaal niet zwaar te zijn. Veiligheid kun je leren.

Een bijzondere ontwikkeling in het project blijkt de persoonlijke begeleiding van cliënten. Zodra er een (persoonlijk) probleem gesignaleerd wordt, zal een begeleider ernaar handelen. De cliënt ondervindt volledige bijstand om ieder probleem te helpen oplossen.

Er mag geconcludeerd worden dat consulenten hun bezoek als waardevol hebben ervaren.

Samenwerkingspartners van Annex en MTB zijn: podium 24Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.

Deel dit verhaal

Bekijk ook:

Menu