Nieuws

10 jaar IMMENS, 10 jaar bijzondere missie!

In 2018 bestaat IMMENS 10 jaar. De stichting is een onafhankelijk platform bestaande uit ruim 100 gerenommeerde werkgevers in de regio Maastricht-Heuvelland. Door middel van dit platform wil IMMENS de aangesloten werkgevers verbinden met mensen die extra steun en aandacht nodig hebben om hun plek op de arbeidsmarkt te vinden en daarmee nieuwe kansen te bieden op een reguliere baan.

Tegelijk is IMMENS de verbindende schakel tussen het bedrijfsleven en MTB. Reden temeer om IMMENS met het behalen van dit jubileum in ‘the spotlight’ te zetten.

Tien jaar geleden stond MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) nog in de kinderschoenen en was het een vaag begrip. Bovendien bleek de oprichting in 2008 een bijzondere timing te zijn. De economische crisis deed zijn intrede met alle gevolgen van dien. Desondanks pakte MTB door en slaagde erin 12 ‘founding fathers’ te vinden. Met hun financiële inleg werd het eerste zaadje geplant: Het MVO platform IMMENS kon uitgroeien tot een volwaardige organisatie die bedrijven de mogelijkheid aanreikte om Maatschappelijk Verantwoord te ondernemen. Natuurlijk waren er de bekende ‘aanloopproblemen’. Onbekend, maakt immers onbemind. Er waren nog de sceptische vragen als; ‘MVO, wat is dat’, ‘wat hebben wij ondernemers aan IMMENS’, ‘wat moeten wij als bedrijf ermee?’

Ondanks enige scepsis keerde het tij snel en groeide het ledenaantal gestaag. Momenteel zijn ruim 100 bedrijven partner. Daarmee is het platform in Maastricht-Heuvelland tevens een bekende en gewaardeerde speler op de arbeidsmarkt.

De stichting spant zich in om aantrekkelijk te blijven. Dat gebeurt onder meer door de IMMENS boodschap nóg verder spreiden en bedrijven die nog geen lid zijn ook te bereiken. Maar ook voor bestaande partners wil IMMENS het nut en de kansen van het lidmaatschap blijven benadrukken door kwaliteit en inhoud te bieden.

Een aantal ‘founding fathers’:

LBG hotels, Dolmans Landscaping, Gulpener, Infour, Leeuwenborgh, Rabobank, Ruijters van den Beucken, Servatius

Deel dit verhaal

Bekijk ook:

Menu